JSE

2 Global Traveler (V64-3)
 – Var inte alls bra senast och blev kall tidigt. Traveler har därefter åtgärdats och fått pusta ut då han hade startat tätt och varit sliten. Hästen har tränat på i lugna jobb, men är inte hård jobbad inför detta. Därför är jag osäker på formen och sedan tror jag inte distansen är någon fördel. Hästen har skött sig på sistone i voltstarten och förklaringen är nog ryckhuvan så den sitter på även denna gång. Han kan öppna bra från start och skulle han hitta till spets kanske det kan gå hela vägen. Hästen har ju tagit de flesta av sina segrar därifrån och höjer sig i den positionen. Global Traveler är kanske den hetaste från stallet, dock ligger jag lite halvlågt med båda mina hästar. Det blir öppet huvudlag, vanlig vagn och skor runt om.

5 Valentine Heart (V64-6)
– Var fin vid segern och även bra på Mantorp. Senast blev det lite fel då hon gick fram tidigt till dödens mot en bra häst som satt i spets och sedan vann loppet. Hästen vill ha det lite mer serverat. Eventuellt kan det bli barfota runt om samt jänkarvagn om banan bli fin, dock finns det inga garantier när det är varannan dag väder. Hästen har gått barfota en gång tidigare och då gick hon tredjespår runt om. Hon måste höja sig för att räcka här, men skulle hon göra det kanske det blir en placering bland de tre, säger Jörgen.

Läs hela inlägget »

Härlig träningsdag!
Bilden: Omega Superstar (invändigt) och Intake gick ett fint banjobb idag på 1.22 1600m. 
Omega gör årsdebut på tisdag på Solvalla!
Harkeröds Cleo var ute i ett provlopp efter 1.20 2140m. Startar inom kort.
Rak/djupsandbana i 6-8 intervaller har vi tränat med Opticoin, Galba Ringeat, Copitex, M.T Montpelier, Friendwithbenefits och Global Tailwind.
Backträning/ långa intervaller har Mooney, Xanthis April, Boycott, Klockar Rune samt tvååringarna tränat.

Läs hela inlägget »

2. XANTHIS APRIL V 75-2
- Det blev helt fel senast, så det loppet är bara att glömma. Jag har annars varit ganska nöjd med henne i träningen på sistone och det här ska bli intressant att testa. Det är ju debut över distansen, men jag tror att hon ska klara den. Det får givetvis inte bli för tuff körning med späder under vägen, men med vettig resa så kan hon gå en ganska lång spurt, Inga ändringar.

10. COPITEX V 75-5
- Han gjorde ett bra lopp senast och eftersom han står så bra inne i klassen så har vi fräschat upp honom efter det. Sedan har vi siktat mot ett lopp i klassen och jag vill ge honom chansen att prestera så bra som möjligt den här gången. Spår tio med rygg på en startsnabb häst behöver inte vara helt fel och förhoppningsvis kan vi hitta ner någonstans bra direkt. Det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn igen, säger Jörgen.

Läs hela inlägget »

Vi har precis kört finslipande jobb med lördagshästarna Xanthis April, Copitex och Valentine Heart!
Mycket nöjd!!
April och Copitex startar på Bergsåker på V75.
Valentine startar hemma i breddlopp med Henrik Nilsson i vagnen.

Läs hela inlägget »