JSE

10 Global Tailwind (V64-2)
Jörgen S Eriksson – Hästen har inget större flyt för dagen när det kommer till spårlottningar.Jag var jättenöjd med honom senast och det var inte hans fel på något sätt att det blev galopp. Jepson, som körde, var också jättenöjd. Jag hade gjort lite ändringar, bland annat satt på goggles och nytt bett, vilket föll väl ut, så det blir nog samma igen. Dock byter vi till vanlig vagn den här gången, och det är ju i den han tagit alla segrar i. Spelarna får bedöma segerchansen, men jag är åtminstone nöjd med min häst.

3 Fleuron D’Ormoy (V64-5)
Jörgen S Eriksson – Vi kollade igenom honom efter senast och vi har också vaccinerat honom. Under tiden har han bara gått några lätta jobb och är inte särskilt hårt jobbad inför det här. Jag hoppas han håller formen, men man vet ju aldrig hur de tar det här med vaccination. Men vi har vi ett smaskigt läge den här gången med spår tre bakom bilen. Jag vet inte hur han kan öppna, han har ju slagit ihop någon gång tidigare, men samtidigt borde han väl ha respekt med sig att få överta? Jag räknar i alla fall med att han är minst lika bra som senast och det blir inga ändringar till den här starten.

TIPSETTORNA: (Travronden 12 februari)
10 Global Tailwind (V64-2) kommer från en V75-final och är van tuffare motstånd än vad som bjuds den här gången. Valacken är tuff nog att göra lite grovjobb och lär segerstrida med minsta lilla klaff.
3 Fleuron D’Ormoy (V64-5) kommer från en imponerande insats på V75 och ska med liknande insats ha bra chans till tredje raka. På minuskontot är att hästen blivit vaccinerad efteråt, vilket gör att singelstrecket får stå tillbaka.

Läs hela inlägget »

V 75-5
11. GLOBAL TAILWIND
Carl Johan Jepson (Eri JS)
- Jag var lite besviken att vi inte lyckades hålla undan senast. Jag tror dock att banan spelade lite roll och att vi öppnade upp från helstängt till halvstängt huvudlag. Jag fick liksom aldrig riktigt tag i honom. Efteråt har vi åtgärdat honom litegrann och låtit honom träna på med sikte på det här loppet. Han åker samma dag och det brukar inte vara några problem att resa med honom. Nu åker jänkarvagnen på och dessutom hoppar Jepson upp i sulkyn, vilket är ett plus. Vi byter också till så kallade franska goggles istället för det halvstängda han hade senast. Det är ett tufft gäng den här gången och från det här läget är jag supernöjd om han kan vara femma, säger Jörgen S Eriksson.
BALANS         Skor runt om
VAGN             Jänkarvagn
HUVUDLAG  Goggles

Global Tailwind.
Läs hela inlägget »

I dag har vi kört banjobb/rakbanejobb på Sundbyholm.
För Friendwithbenefits, Galba Ringeat, Kent Le Soleil och Global Tailwind  blev det rakbanejobb.
Adlon AmokAmazing Surprise, Opticoin och Harkeröds Cleo körde banjobb!

Veckans starter:
På lördag startar Global Tailwind, V75 final på Åby.
Söndag: Valentine Heart, R.K. Prince och debuterande Friendwithbenefits på Sundbyholm.
Tisdag: Why Not Blanche, Solvalla. 

Läs hela inlägget »

Sju hästar till start söndag och måndag!
Fleuron d´Ormoy och Global Traveler startar dessutom på V75-kupongen.

Läs hela inlägget »

Vi har fått två nya hästar i träning!
Mooney, valack, 5 år efter Donato Hanover, tjänat ca 200.000kr. Ägare är Gunnar Hagert som vi hälsar välkommen till stallet!
Ready Doc, valack, 4 år, ostartad efter Ready Cash.
Ägarna Eva von Celsing och Karin Eriksson har sedan tidigare tvåårige helbrodern Dollar Doc hos oss!

Ny i stallet är också fransosen Clement Fouquet som är utbildad hästskötare i Frankrike. Han har jobbat hos tränare i  både Frankrike och Sverige och pratar bra engelska. Välkommen till oss Clement!

Clement tillsammans med Klockar Rune.
Läs hela inlägget »