JSE

Stallet storsatsar!

Jörgen S Eriksson har i ett år hyrt in sig med sina hästar på Håkan "Hockey" Erikssons gård Berga som ligger en halvmil från Sundbyholms travbana.

Nu har Jörgen köpt egen gård dit han ska flytta vid årsskiftet. Stället heter Himmelsända Lövnäs och ligger vid E20, drygt 1,5 mil från Eskilstuna.

– Jag känner att jag vill satsa på något eget medan jag är ung. Dessutom har jag många fina ett- och tvååringar i stallet som jag vill ge optimala förutsättningar för. Det känns bra att jag hittade det här stället, säger Jörgen S Eriksson.

Gården han köpt är på 20 hektar, men har ännu inga träningsbanor.

– Det finns en militärväg som jag har förhoppningar om att grusa upp och då blir det en backe på 1.500 meter att träna på. Dessutom finns ytterligare en grusväg som kan användas som rakbana.

Jörgen har också planer på att bygga en rundbana.

– Av de 20 hektar mark jag köpt är 15 hektar plan åkermark och där kan jag lägga en rundbana var jag vill. Jag har redan haft folk som varit och tittat på marken för att planera bygget. I dagsläget finns 14 boxar, men det finns även en maskinhall där jag kan sätta upp ytterligare tio boxar. Jag är väldigt nöjd med att ha köpt det här stället och kan nu fixa till det på det sätt jag vill ha det. Jag ser fram emot att flytta dit, säger Jörgen S Eriksson som idag har 20 hästar på träningslistan.  

Igår vann Jörgen lopp då han gästkörde Star Advisor Joli på Romme.

– Det var faktiskt min första seger i ett Dagens Dubbel-lopp. Det var skoj och det är väldigt roligt att få chansen att köra en så fin häst som Star Advisor Joli. Det är tacksamt, säger Jörgen S Eriksson.


Senaste nyheter

Nyhetsarkiv

Länkar

-